Cressen: van zaadje naar garnering op gerechten in restaurants

Bij Koppert Cress doen ze het net even anders dan bij de meeste glastuinbouwbedrijven. Bij dit bedrijf in Monster worden cressen (jonge levende planten) geteeld die worden verkocht aan chefs die ze weer gebruiken in gerechten in hun restaurants. Freek (18) heeft vorig jaar stage gelopen bij Koppert Cress en vond dit zo leuk dat hij er naast zijn opleiding nog werkt; op kantoor, maar ook in de productie op zaterdag. In zijn Vlog uit de Kas vertelt hij over de groei van de cressen en zijn werkzaamheden.

Bekijk de vlog hier.

De komende weken laten scholieren zien hoe leuk het is om in de glastuinbouw te werken tijdens de zomervakantie of in het weekend. Ze vertellen meer over hun werkzaamheden en waarom ze voor deze baan hebben gekozen. Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk en afwisselend het werk in en om de kas is. De vloggers motiveren en inspireren op deze manier leeftijdsgenoten voor het werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen van de vloggers in de kas? Vlog uit de Kas is te volgen via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter, TikTok en Facebook! De komende weken zijn de vloggers:

  • Manon is 21 en werkt bij Bunnik Plants
  • Ties is 15 en werkt bij Kwekerij Duijvestijn
  • Ole is 19 en werkt bij Deliflor Chrysanten
  • Jordi is 18 en werkt bij Bernhard Kwekerijen

Vlog uit de kas wordt financieel mogelijk gemaakt door Colland.

Vlog uit de Kas

Amy van der Lei

Glastuinbouw Nederland - © 2024