Cursus weerbaar telen van start

Glastuinbouw Nederland organiseert in samenwerking met Wilma Windhorst (Agropoli) en Rene van Gastel (Groeibalans) de cursus weerbaar telen. In oktober en november gaan drie aparte groepen van start voor respectievelijk snijbloemen op substraat, snijbloemen grondteelt en voor potplanten.

Tijdens deze cursus worden de relaties en de samenhang van verschillende onderdelen van het teeltsysteem besproken, met als doel tot een  weerbaarder gewas en teeltsysteem te komen. De adviseurs en cursusleiders bekijken de handigheden en onhandigheden die zij tegenkomen in de praktijk. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: substraat/potgrond, water, kasklimaat, bemesting, plantsapmetingen, drogestof en plantversterkers. Daarnaast komt de werking van het afweer- en verdedigingssysteem van planten tegen ziekten en plagen aan bod.

Aanmelden
De cursus bestaat uit vier middagen die plaatsvinden in Hazerswoude. De kosten bedragen € 500. Voor medewerkers is 50% subsidie van Colland mogelijk. Kijk hier voor de datums van de bijeenkomsten en aanmelding.

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies