Datum aanmelden Greenovation Award 2023 met een week verlengd

Voor de zevende keer organiseert Royal FloraHolland de Greenovation Award. Deze prijs staat voor de beste duurzame innovatie in de sierteelt van dit jaar. De award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Trade Fair Aalsmeer in november ten overstaan van ruim 20.000 bezoekers. Glastuinbouw Nederland heeft zitting in de jury. De datum voor aanmelding is door de organisatie met een week verlengd. Dat kan nu tot en met woensdag 6 september.

Beschikt u als teler over een nieuw, duurzaam en innovatief product of concept? Of kent u een collega of klant met een nieuw, duurzaam en innovatief product of concept? Aanmelden voor de Greenovation Award 2023 kan nog tot en met woensdag 6 september. Deelname staat open voor kwekers en klanten die een relatie hebben met Royal FloraHolland en voor toegelaten exposanten op de Trade Fair Aalsmeer. Uit de aanmeldingen worden nominaties geselecteerd. Een vakjury, bestaande uit duurzaamheidsspecialisten van Royal FloraHolland, Glastuinbouw Nederland en Royal Lemkes, beoordeelt de nominaties. Samen met de stemmen van het publiek wordt zo de winnaar gekozen.

Hazeu Orchids winnaar vorig jaar
Vorig jaar won Hazeu Orchids uit Pijnacker de Greenovation Award met een innovatief concept voor orchideeënteelt in een speciale pot. De broers Chiel en Sjors Hazeu bedachten een zeshoekige kweekpot waarmee 20% meer planten op dezelfde oppervlakte kunnen worden geteeld en 20% meer planten kunnen worden getransporteerd. Uiteindelijk leidt dat tot een 20% lager energieverbruik en een aantoonbaar 16% lagere CO2-footprint.

Meld u hier aan als deelnemer.

Quincy von Bannisseht

Glastuinbouw Nederland - © 2024