Dialoog met VVD tijdens werkbezoek in de glastuinbouw

Afgelopen woensdag brachten VVD-Kamerleden Helma Lodders en Barbara Visser een bezoek aan de glastuinbouw. Op uitnodiging van LTO Nederland en LTO Glaskracht Nederland bezochten zij een paprikakwekerij en een planten/rozenkwekerij in Luttelgeest. Naast de algemene situatie in de sector is vooral gesproken over milieuaspecten.

Door de beperkingen in het gewasbeschermingsmiddelenbeleid is het voor ondernemers steeds moeilijker om goed geïntegreerd te telen. Daarnaast staan de ondernemers open voor maatregelen die de belasting van het milieu verminderen. Die maatregelen moeten echter wel haalbaar zijn.

Ondanks dat de glastuinbouw een innovatieve sector is, gaat de toename aan verplichtingen inmiddels zo snel dat de sector het niet meer kan bijbenen. Een voorbeeld daarvan is de aangekondigde zuiveringsplicht voor gewasbeschermingsmiddelen.

LTO Glaskracht Nederland voert in politiek Den Haag een stevige lobby voor een werkbaar overheidsbeleid.

Guus Meis

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024