Digitaal slotsymposium GLITCH over resultaten onderzoek en innovatie

GLITCH organiseerde op woensdag 19 mei een groot online slotsymposium. Tijdens dit middagvullend, digitaal programma deelden onderzoekers de meest interessante resultaten van drie jaar onderzoek en innovatie binnen GLITCH. Onderzoekers en telers blikten samen vooruit naar de energievoorziening in de glastuinbouw in 2050 én gingen met elkaar in gesprek over de praktische stappen die nodig zijn om de glastuinbouw op korte termijn verder te kunnen verduurzamen.

Tijdens het slotsymposium werd in negen verschillende sessies teruggeblikt op de verrichte onderzoeken en innovaties: van energie efficiënte belichtingstechnieken en teeltsystemen, tot het telen van tomaat onder de hoogste nachtisolatie schermsystemen ter wereld. Diverse onderwerpen en disciplines kwamen voorbij. Bij iedere sessie was de inhoud gericht op de toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk en kreeg de kijker de mogelijkheid om vragen te stellen.

Het slotsymposium werd afgesloten met een tafelgesprek met diverse onderzoekers en telers over de praktische vervolgstappen die nodig zijn om de glastuinbouw verder te kunnen verduurzamen. Wat kunnen telers nu al implementeren en waar liggen nog kansen voor verder onderzoek? In het tafelgesprek kwamen dergelijke onderwerpen ruimschoots aan bod. Ook de kijker werd onderdeel van het tafelgesprek door vragen of opmerkingen tijdens de uitzending in de online chat te plaatsen.

Benieuwd naar de getoonde video's? Ga dan naar https://glitch-innovatie.eu/slotsymposium.

Annemie Hermans

Glastuinbouw Nederland - © 2021