Digitale informatiebijeenkomsten over wijzigingen Brabantse omgevingsverordening

De provincie Noord-Brabant heeft op 21 september het concept van de Brabantse omgevingsverordening gepubliceerd. In dit document staan de regels voor de fysieke leefomgeving in Brabant (stad en platteland). Het beleid voor glastuinbouw en permanente teeltondersteunende voorzieningen (TOV) wordt aangepast ten gunste van teeltbedrijven. Over die wijzigingen organiseren Glastuinbouw Nederland en ZLTO komende weken een drietal online bijeenkomsten.

Het gaat om een verruiming voor bepaalde glastuinbouwbedrijven, teeltondersteunende kassen en teeltondersteunende voorzieningen (TOV) onder bepaalde voorwaarden. Daarnaast wordt een bouw-sloop-regeling geïntroduceerd, die zowel door teeltbedrijven als veehouderijbedrijven kan worden toegepast.
ZLTO en Glastuinbouw Nederland organiseren gezamenlijk digitale bijeenkomsten om leden met een teeltbedrijf verder te informeren over wijzigingen in de concept Brabantse omgevingsverordening en om reacties van leden op te halen.

Solitaire bedrijven en TOV
De drie bijeenkomsten (Oost-, Midden- en West-Brabant) bestaan steeds uit twee sessies, voor de solitaire glastuinbouwbedrijven en voor bedrijven met TOV. Ondernemers die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via onderstaande linkjes bij de betreffende datums. Aanmelden kan tot twee werkdagen voor de bijeenkomst. Na aanmelding ontvangen de deelnemers allereerst de instructie voor het inloggen voor de bijeenkomst, maar ook de reactie van ZLTO en Glastuinbouw Nederland op de concept omgevingsverordening. Wanneer de reactie gereed is wordt hij ook verspreid via de nieuwsmails van ZLTO en Glastuinbouw Nederland en op de websites van beide organisaties.

Data en aanmelding
Bijeenkomst voor Oost-Brabant: 8 december 19.00-20.30 uur.
Bijeenkomst voor Midden-Brabant: 10 december 19.00-20.30 uur
Bijeenkomst voor West-Brabant: 16 december 19.00-20.30 uur
Klik hier voor aanmelding, maak vervolgens een keuze uit de drie bijeenkomsten.Ondernemers die verhinderd zijn op de dag voor hun regio kunnen zich ook aanmelden voor de bijeenkomst van een andere regio. De presentaties zullen niet veel anders zijn, maar de discussie heeft wellicht wel een andere inhoud. (Foto: ZLTO)

Wendy Klijn - Luijten

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024