'Directeur supply chain of eindbaas data van 2025 moet je nú aantrekken'

HortiHeroes organiseerde in samenwerking met de partners Glastuinbouw Nederland, Handel Groeit, AVAG en World Horti Center diverse interviews in de keten. De gesprekken met partnerbedrijven hadden als doel te bepalen welke nieuwe, hoger opgeleide talenten de glastuinbouwsector de komende jaren gezamenlijk moet aantrekken.

Daarbij moet niet alleen worden gedacht aan die supply chain directeur, maar ook Internet of Things experts, tech engineers, business intelligence analisten, project- en operations managers, programmeurs, commercieel talent en wellicht ook een directeur innovatie en/of duurzaamheid. 
HortiHeroes koppelde daar direct relevante studies aan waar de komende jaren wordt gestart om de glastuinbouwsector in de kijker te spelen. Dat gebeurt met innovatieve content, gepassioneerde rolmodellen en fieldtrips naar de impact partners. Op de website van HortiHeroes is te zien hoe bedrijven in de glastuinbouw kunnen bijdragen aan dit wervingsprogramma gericht op studenten.

Van groot belang
Het project HortiHeroes Students wordt gerealiseerd met ondersteuning van fonds Colland Arbeidsmarkt en is een samenwerking van HortiHeroes, Glastuinbouw Nederland, Handel Groeit en AVAG. Er wordt nadrukkelijk samengewerkt met Kasgroeit. Jeroen Verweij (Kasgroeit): “Eén van de pijlers van Kasgroeit is het bevorderen van instroom van nieuw talent in de sector. Dit plan sluit daar goed op aan, is aanvullend, niet concurrerend en richt zich op een specifieke doelgroep die voor de sector van groot belang is.”

Jacqueline Kroon

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024