Doe mee aan de kwaliteitsbenchmark Poinsettia 2017-2018

Door de landelijke commissie Poinsettia van LTO Glaskracht Nederland en het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland wordt ook dit jaar weer de kwaliteitsbenchmark Poinsettia georganiseerd. Wij dagen graag alle poinsettiatelers uit om hieraan deel te nemen.

Poinsettia wordt sterk geassocieerd met kerstmis en is één van de belangrijkste sfeermakers. De beste reclame voor Poinsettia vormen die planten waarvan de consument nog tot na de feestdagen kan genieten. De consument weet echter niet bij welke kweker de gekochte Poinsettia is geteeld, ze moeten dus allemaal goed zijn. Hoe zit het met uw planten? Laat uw planten testen en u ziet hoe de consument uw planten ziet en ervaart!

Houdbaarheidsindicatie
De planten ondergaan een transport- en winkelsimulatie en het testresultaat geeft een indicatie van de houdbaarheid van uw planten. Voor elke producent is dit belangrijke informatie, maar in het bijzonder is dit belangrijk voor telers die grote of kritische orders leveren. Als producent wilt u weten hoe de consument uw product ervaart. De resultaten van alle testen samen leveren belangrijke informatie op over welke rassen goed scoren en welke rassen minder goed. Klanten, telers en veredelaars maken op basis hiervan keuzes voor het volgende seizoen. Dit moet uiteindelijk leiden tot steeds betere rassen waardoor meer consumenten Poinsettia’s willen kopen.

Aan de teler met het beste resultaat (Poinsettia’s met de hoogste sierwaarde aan het einde van de test) wordt op donderdag 18 januari 2018 de Award 2017/2018 uitgereikt.

De kosten per test bedragen € 80,00. Hiervoor worden, na een reële transport- en winkelsimulatie, 6 planten gedurende 5 weken getest in de uitbloeiruimte bij Royal FloraHolland. Inzenden kan tot en met uiterlijk woensdag 6 december 2017. In verband met het goed laten doorlopen van de afzetsimulatie vragen wij u de planten op maandag, dinsdag of woensdag aan te leveren in Naaldwijk. Het aanmeldformulier is hier te vinden. 

Astrid van der Helm

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024