Drie jaar 'stagestimulator' Greenport Horti Campus

‘De Stagestimulator’ is vanuit LTO Glaskracht Nederland werkzaam voor het Meldpunt Stages van de Greenport Horti Campus. Door het aanbieden van inspirerende stages beoogt het Meldpunt een positieve impuls te geven aan het imago van de sector. Het project draait voor het derde jaar en een rapportage over 2016 is opgesteld.

Lees hier meer over de Greenport Horti Campus: meldpunt stages.

Het project wordt gefinancierd uit de middelen die de glastuinbouwbedrijven aan Colland Arbeidsmarkt betalen. Het doel van de Stagestimulator is het verbeteren van de onderlinge verhoudingen tussen onderwijs en markt, meer communicatie, meer samenwerking en betere afstemming.

Het afgelopen jaar zijn 60 stage-/afstudeeropdrachten en 46 startersfuncties gerealiseerd. Stageopdrachten worden uitgevoerd door hbo- en mbo-studenten van Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Haagse Hogeschool, MBO Greenport, Edudelta en ROC Mondriaan. Om het onderwijs en vooral ook de docenten aangehaakt te krijgen en te houden bij de ontwikkeling in de sector, wordt vier keer per schooljaar de Collegetour voor docenten georganiseerd. Docenten van basis- tot het hogere beroepsonderwijs krijgen een rondgang langs diverse tuinbouw en tuinbouw gerelateerde bedrijven en worden geïnformeerd over de ontwikkeling in de sector. Hierdoor kunnen zij hun leerlingen en studenten beter voorlichten over wat werken in de tuinbouw­sector inhoudt.

Bedrijfsbezoeken en gastcollege leveren ook een belangrijke bijdrage aan de beeldvorming van de studenten en vinden daarom ook regelmatig plaats, 'zien' en 'ervaren' is 'geloven'. Mijn advies aan u is om ook eens contact te leggen met ‘de statgestimulator’. Wellicht biedt dit u kansen voor aanstormend talent binnen uw bedrijf te krijgen. Velen gingen u al voor!

Glastuinbouw Nederland - © 2024