Duurzame bloemen in een verpakking van… bloemen

Het is een onmisbaar onderdeel van vrijwel elk mooie boeket kleurrijke bloemen: de verpakking. Plastic folie is steeds vaker biologisch afbreekbaar, of wordt vervangen door papier. Goede ontwikkelingen, maar het kan nog innovatiever.

Uit oogpunt van circulair doen en denken, werkt een aantal tuinders aan een nieuwe stap: bloemen verpakt in papier dat wordt gemaakt uit het restafval van hun eigen bloemen. Dit initiatief wordt ondersteund door SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland) middels het innovatieprogramma Circulaire Tuinbouw 2020-2025. Dit programma stimuleert circulair ondernemerschap, de ontwikkeling van nieuwe ketens en het organiseren van experimenteerruimte en markt.

Een van de pioniers op dit gebied is Jaap Moerman, die samen met zijn broers Jan en Paul eigenaar is van Moerman Lilium uit De Lier.

Lees hier meer over zijn innovatie.

Roger Abbenhuijs

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024