Duurzame inzetbaarheid internationale medewerkers

Uit oogpunt van goed werkgeverschap voelen leden van Glastuinbouw Nederland zich ook verantwoordelijk voor het welzijn van hun internationale werknemers en uitzendkrachten. Samen met ABU, Doorzaam, Kasgroeit, NLJobs, bedrijven en het Kenniscentrum arbeidsmigranten ontwikkelen we in 2023 activiteiten om de duurzame inzetbaarheid van deze medewerkers te versterken.

Goed werkgeverschap
Door als ondernemer meer aandacht te hebben voor goed en vitaal werken en ontwikkelingsmogelijkheden zorg je ervoor dat je werknemers duurzamer en langer inzetbaar zijn. Het verstevigt ook hun positie en doorgroeimogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Over de werkgroep
Glastuinbouw Nederland doet mee in werkgroep van ABU, Greenport West-Holland, NLJobs, Doorzaam, Kasgroeit en aantal bedrijven (o.a. Ter Laak) die zich bezighoudt met de vraag: Op welke manier kun je (internationale) flexmedewerkers een bredere routing aanbieden, voor betreft opleiding/ontwikkeling als ook condities voor goede woon-, werk- en leefomstandigheden? 

In de werkgroep wordt gekeken wat er nodig is om duurzame inzetbaarheid van flexmedewerkers te vergroten. Internationale werknemers maken belangrijk deel uit van deze doelgroep. Er is beleid op het gebied van de duurzame inzetbaarheid en goed werkgeverschap. Maar nu gaat het erom dit in de praktijk waar te maken.

Afgelopen februari is een eerste bijeenkomst geweest. Hierin is de aanzet voor het Plan van Aanpak gemaakt en is een aantal ervaringen uit de praktijk besproken. De volgende keer delen we hier het Plan van Aanpak.

Oproep
Hebben jullie ook een succesvolle manier voor duurzame inzetbaarheid? Wij zijn op zoek naar glastuinbouwondernemers die hierin een voorbeeld zijn. Wil jij je verhaal delen? Stuur dan een mail naar Jacqueline Kroon.

Glastuinbouw Nederland - © 2024