Eerste Delphy ISFC Field Day druk bezocht

De eerste Delphy ISFC Field Day werd donderdag 9 juni georganiseerd op het ISFC in Horst. Dit event werd bezocht door ruim 350 bezoekers. De Field Day is gericht op interactieve kennisoverdracht en het samenbrengen van het internationale zachtfruit netwerk. Delphy ISFC is een onderzoekslocatie voor zachtfruit, die sinds 1 juli 2021 volledig operationeel is.

Het programma van de Delphy ISFC Field Day bestond uit drie onderdelen. Allereerst de organisatie van thematische seminars. De drie seminars waren gericht op verduurzaming zachtfruit, de teelt van blauwe bes en belichting en hightech telen. Het seminar programma werd verzorgd door twaalf internationale sprekers en begeleid door drie dagvoorzitters. Na iedere presentatie was er ruimte voor vragen uit het publiek. Alle seminars werden goed bezocht met 100 tot 150 toeschouwers per onderwerp.
Het Delphy ISFC fungeert als een broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook als de ‘huiskamer’ van de internationale zachtfruitsector.

Unieke manier van kennisverspreiding
Middels georganiseerde tours in de kasafdelingen van Delphy ISFC was er mogelijkheid om de diverse proeven onder glas te bezoeken. Daarnaast waren de buitenvelden (bedekte substraatteelten) met blauwe bes, framboos en aardbei vrij te betreden. Dit zorgde voor een unieke en praktische toevoeging aan de kennisoverdracht en discussie. Onderzoek en praktijk werden daarmee sterker verbonden.
Daarnaast bevatte het programma van de Field Day een expo waar meer dan veertig bedrijven hun kennis, innovatie en producten toonden. Op de expo was voldoende ruimte om te netwerken, nieuwe ontwikkelingen te zien en verder de discussiëren over de presentaties, proeven en andere ontwikkelingen in het zachtfruit.

Field Trip
Op vrijdag 10 juni was er de mogelijkheid voor de bezoekers om mee te gaan op Field Trip. Tijdens deze tour zijn toonaangevende bedrijven bezocht in de productie en opkweek van zachtfruit. In totaal namen bijna negentig bezoekers deel aan de Field Trip. In een georganiseerde tour zijn de bedrijven Genson, Thwan van Gennip, Verkuijlen Groente en Fruit en Van den Elzen Plants bezocht.
(Tekst en foto: Delphy)

Henny van Gurp

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024