Eerste problemen Saprotrofe schimmels gemeld

Binnen het Platform Saprotrofe schimmels wordt sinds kort zoveel mogelijk informatie verzameld over Saprotrofe schimmels. Ook is er een meldpunt waar kwekers en leveranciers, indien gewenst anoniem, problemen kunnen melden. De eerste meldingen komen binnen via het meldpunt of rechtstreeks bij het platform.

Meldingen worden vertrouwelijk teruggekoppeld door het platform. Indien mogelijk wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf dat een melding doet om inzicht beter inzicht te krijgen in de problematiek en omstandigheden. De uitkomsten worden meegenomen in het onderzoek van Wageningen UR Glastuinbouw.

Het platform is opgericht om beter inzicht te krijgen in de omvang en aard van de aanwezigheid van saprofyten in de potplantenteelt. Vanuit de praktijk wordt informatie verzameld en naar alle betrokkenen gecommuniceerd. Dit platform is een initiatief van RHP, VPN, LTO Glaskracht Nederland, Plantum, Wageningen UR Glastuinbouw en Groen Agro Control. Inmiddels is ook Koppert betrokken bij het Platform.

Lees meer over dit platform en meld uw probleem!

Arthur van den Berg

Glastuinbouw Nederland - © 2024