Enquête VNO-NCW en MKB-Nederland over energiegebruik grote bedrijven

VNO-NCW en MKB-Nederland houden momenteel een korte enquête over energieverduurzaming onder industriële ondernemingen, van mkb tot grote internationale concerns. Ook glastuinbouwbedrijven kunnen de enquête invullen.

Met het onderzoek willen de ondernemersorganisaties een representatief beeld krijgen van hoe de circa 1.500 industriebedrijven die veel CO2 uitstoten, bezig zijn met het invullen van de duurzaamheidsdoelen uit het coalitieakkoord (55-60% CO2-reductie in 2030) en de EU-plannen (Fit for 55).

Bedrijven met een jaarlijks energiegebruik van minimaal 10 miljoen kWh elektriciteit en/of 170.000 m3 aardgasequivalenten wordt gevraagd de enquête in te vullen. Ook glastuinbouwbedrijven met een dergelijk energiegebruik wordt verzocht de vragen te beantwoorden. Vul de enquête in via onderstaande link:

https://wsonwp.survey.fm/enquête-verduurzaming-industriële-bedrijven.

Veel onbekendheid over verduurzaming industrie
Al geruime tijd merken VNO-NCW en MKB-Nederland dat er veel onbekendheid is over de verduurzaming in de industrie. Daardoor wordt volgens de organisaties een beeld geschetst dat geen recht doet aan wat de industrie allemaal (gaat) doen. De uitkomsten van de enquête moeten laten zien wat de industrie doet aan verduurzaming en wat de kansen en belangrijkste belemmeringen zijn voor de energietransitie in de industrie. Daarmee wil VNO-NCW en MKB-Nederland een op feiten gebaseerd beeld schetsen richting politiek, kennisinstellingen en media van de stand van zaken in de industrie.

Het beantwoorden van de vragen duurt zo’n tien minuten. De vragenlijst kan het best worden ingevuld door iemand van de directie of iemand met een goed overzicht van alles wat er binnen het bedrijf gebeurt om te verduurzamen (duurzaamheids- of energiemedewerker). De resultaten worden anoniem verzameld en gebruikt. Specifieke bedrijfsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. De resultaten van de enquête zullen worden teruggekoppeld. Neem voor praktische vragen over de enquête contact op met Victor Carstens.

De uitvraag is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Glastuinbouw Nederland trekt in de lobby rondom de energietransitie samen op met VNO-NCW en MKB-Nederland.

Quincy von Bannisseht

Glastuinbouw Nederland - © 2024