Exclusief kijkje in het groeiproces van orchideeën

Milan is 13 jaar en mag nu ook in de vakanties en op zaterdag in de kas van zijn vader en oom werken. Hij laat in zijn vlog zien hoe de exclusieve orchideeën bij Lansbergen Orchids in De Lier worden geteeld. De orchideeën komen in flessen uit Thailand aan op het bedrijf en gaan het proces in om tot mooie orchideeën uit te groeien, klaar voor de verkoop naar landen over de hele wereld. De groei van jong naar oud duurt vier jaar!

Bekijk de vlog hier.

Jongeren met een bijbaan in de glastuinbouw vloggen in Vlog uit de Kas over hun werkdag. Wat zijn hun werkzaamheden? Waarom kiezen ze voor een vakantiebaan in de kas? En welke loopbaankansen biedt de glastuinbouw voor hun toekomst? Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland meer jongeren verleiden om te gaan werken in de glastuinbouw. De jeugd motiveert en inspireert op deze manier andere jongeren voor het werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen van de vloggers in de kas? #vloguitdekas is te volgen via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter en Facebook! De komende weken zijn de vloggers:

  • Maud is 15 jaar en werkt bij Kwekerij Vieverde
  • Maud en Luca zijn 16 en 22 jaar en werken bij Dr. Green
  • Janneke en Lennart zijn 19 en 21 jaar en werken bij Bredefleur

Vlog uit de kas wordt financieel mogelijk gemaakt door Colland.

Vlog uit de Kas

Amy van der Lei

Glastuinbouw Nederland - © 2020