Fado toegelaten in bedekte teelt snijbloemen en potplanten

LTO Glaskracht Nederland is verheugd dat, na inspanning van toelatinghouder Nufarm, het middel Fado ook is toegelaten in de bedekte teelt van snijbloemen en potplanten (met uitzondering van éénjarige perkplanten, bolbloemen en knolbloemen, cactussen en succulenten), trekheesters en snijgroen.

Fado is een schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof COS-OGA, een werkzame stof met een laag risico. Het is een preventief biologisch fungicide tegen echte meeldauw en activeert meerdere systemen in de plant, waardoor de weerbaarheid van de plant tegen echte meeldauw wordt verhoogd.

In de bedekte teelt van aardbeien, vruchtgroententeelten en diverse kleine glasgroententeelten heeft het al een toelating. Maar deze toelating wordt nu dus uitgebreid met de bedekte teelt van snijbloemen (grondgebonden en niet grondgebonden) en de bedekte teelt van potplanten.

Duurzame beheersing echte meeldauw
Echte meeldauw is nog een groot knelpunt in een groot aantal bloemisterijgewassen. Daarom is op verzoek van LTO Glaskracht Nederland in 2016 een onderzoeksproject duurzame beheersing echte meeldauw uitgevoerd. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw, waarin ook het middel Fado is meegenomen.

Bekijk het onderzoeksrapport onderaan dit bericht onder de downloads.

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024