Floriade en SIGN realiseren innovatieve projecten bij Expo 2022

Zowel in aanloop naar de Floriade van 2022 als tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling zelf zijn diverse innovaties zichtbaar, als resultaat van de samenwerking met Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN). Voorbeelden zijn de Sky garden, een circulaire ontmoetingsruimte vervaardigd van reststromen uit de tuinbouw, twee educatieve speeltuinen en biobased kroonluchters.

Voor de entreegebouwen van de Floriade nam SIGN het initiatief voor een challenge, in samenwerking met het ministerie van LNV: ontwikkel een modulair en circulair bouwsysteem met reststromen uit de tuinbouw. 
Sjaak van der Tak, voorzitter van SIGN: “Floriade is de enige wereldtuinbouwexpositie die Nederland rijk is. Laat je verwonderen door de wereld van gezondheid en geluk, die onze sector de wereld te bieden heeft.”

Groener en gezonder
Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 is verheugd samen te werken met SIGN, een strategische innovator ter versterking van de tuinbouw. “Met het thema Growing Green Cities inspireren wij bezoekers om groener en gezonder te leven. Dit sluit naadloos aan op de thema’s van SIGN en de projecten die we samen initiëren. Zo willen we een entreegebouw realiseren als test-case met nieuwe biobased circulaire bouwmaterialen en biogrondstoffen en hangen er lampen van mycelium in het Growing Pavilion. We stimuleren samen de ontwikkeling van biobased en circulaire producten.”

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over Sky garden. De biobased kroonluchters en lampen van mycelium voor het Growing Pavilion, op basis van reststromen uit de tuinbouw, zijn al tijdens Floriade Preview te zien. Voor het circulair en modulair bouwconcept op basis van tuinbouwreststromen voor de entreegebouwen is recent een challenge geopend. Inschrijven kan tot eind juli via deze link. In de educatieve speeltuinen ervaren kinderen op een speelse manier hoe de glastuinbouw biologische bestrijders en hommels inzet voor duurzame productie van groenten en bloemen.

SIGN

Peter Oei

Glastuinbouw Nederland - © 2020