Flyer productaansprakelijkheid bloemen en planten geactualiseerd

Royal FloraHolland heeft de flyer over productaansprakelijkheid in de sierteeltsector geactualiseerd en opnieuw uitgebracht. Dit is gedaan in afstemming met en met input van LTO Nederland en Glastuinbouw Nederland.

Bloemen, planten en ook bomen zijn belangrijk voor gezondheid en geluk. Ze dragen namelijk niet alleen bij aan een geluksgevoel, maar ook aan de gezondheid van mensen. Van een aantal sierteeltproducten is echter bekend dat deze in meer of mindere mate schadelijk kunnen zijn voor mens en dier, bijvoorbeeld wanneer de planten worden opgegeten. Belangrijk is dat consumenten bij aanschaf weten wat ze kopen.

Waarom is productinformatie toevoegen zo belangrijk?
Door productinformatie toe te voegen aan bloemen, planten en bomen kunnen wij als sector:

  1. De consument attenderen op de producteigenschappen (prikt, giftig, scherpe naalden, etc.) van bloemen, planten en bomen.
  2. Ons indekken tegen risicoaansprakelijkheid voor eventuele schadelijke gevolgen van het gebruik van sierteeltproducten.

Het is heel belangrijk dat alle schakels in de keten de handen ineenslaan en dat we het samen doen als sierteeltketen (bloemen, planten en bomen).

Download de flyer onderaan dit bericht.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024