Fondsaanvragen Kleine Toepassingen glastuinbouw gehonoreerd

In de tweede ronde van het Fonds Kleine Toepassingen in 2018 zijn door LTO Glaskracht Nederland twee fondsen gehonoreerd. Een derde fondsaanvraag is nog in behandeling.

Het Fonds Kleine Toepassingen is opnieuw gevuld voor de periode 2015-2019 met een bedrag van € 400.000 per jaar voor alle sectoren. Dit bedrag is voor de helft betaald door het ministerie van Economische Zaken, voor een kwart door Nefyto en voor een kwart door de sectoren.

Bij het Fonds Kleine Toepassingen kunnen aanvragen worden ingediend om ten behoeve van knelpunten in kleine teelten oplossing te bieden. Hierbij kunnen noodzakelijke studies worden vergoed en de aanvraag- en behandelkosten van een NLKUG-procedure bij het Ctgb.

De toegekende Fondsen Glastuinbouw betreffen;

  • Ortiva ter beheersing van valse meeldauw in radijs. Zodra de herregistratie van Ortiva door het Ctgb wordt afgerond kan hiermee een zogenaamde NLKUG-procedure worden opgestart. Hierbij wordt gebruik gemaakt van residustudies die vanuit Duitsland afkomstig zijn en die door bemiddeling door het loket kleine toepassingen beschikbaar zijn gesteld ten behoeve van deze aanvraag.
  • Prolectus, een potentieel laag risico middel, ten behoeve van de grondgebonden en niet grondgebonden teelt van snijbloemen en potplantenteelten. Zodat ten behoeve van de etiketuitbreiding voor deze gewasgroepen binnenkort een NLKUG-procedure gaat worden opgestart.

Samenwerken belangrijk
De CEMP-coördinatoren werken intensief samen bij het aanvragen van fondsen, zodat ook behoeften vanuit andere sectoren erin kunnen worden meegenomen. Daarnaast participeert de glastuinbouwsector actief mee in fondsen aangevraagd door andere sectoren, om hiermee zo efficiënt mogelijk knelpunten op te lossen.

Nieuwe ideeën welkom
Indien er concrete wensen zijn ten aanzien van het beschikbaar krijgen van bepaalde middelen voor knelpunten, horen wij dit graag. Ook in 2019 is het fonds goed te benutten.

Bekijk het volledige persbericht van Fonds Kleine Toepassingen onder dit bericht onder 'Downloads'.

Jeannette Vriend

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024