Forum over inhoudsstoffen op 23 augustus

23 augustus is er een bijzondere eerste verkenning rond de inhoudstoffen in de groente en zachtfruit gewassen. Kunnen die stoffen een rol gaan spelen in de toekomstige marketing, en waarom doen we mee aan het manifest gezonde voeding?

De bijeenkomst vindt plaats in een openluchtbijeenkomst in streekmuseum de Locht in Horst-Melderslo. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt zich hier aanmelden. Op die ongebruikelijke manier buiten en rondom het mooie glastuinbouwpaviljoen op de Locht kunnen we op een veilige manier een grotere ledenbijeenkomst houden.

Door persoonlijke diëten en zogenaamd personalised-food kunnen vers en goed afgerijpte groente en fruit bijdragen aan de persoonlijke gezondheid van consumenten. Dat heeft tevens een belangrijk preventie aspect. De vraag uit de markt is een opstap naar een nieuwe mogelijk thema in onze belangenbehartiging rond gezondheid en geluk. Daartoe is de forum-discussie een eerste verkenning. We zien ook dat in de Brusselse EU klimaatplannen nadrukkelijk greening the city en de binnen ruimte worden genoemd om uit te werken in het aspect “geluk, welbevinden en luchtkwaliteit”.

Sjaak van der Tak geeft om 10 uur de aftrap voor het forum, gespreksleider is Saskia Goetgeluk. In het forum nemen Rob Baan, Ton Janssen en Alie de Boer deel. Alie de Boer is lid van de onderzoeksgroep op de brightlandcampus in Venlo van Universiteit Maastricht die de relatie tussen voedsel en gezondheidspreventie onderzoekt. Zij is gespecialiseerd in de claims die je in marketing mag uiten. Vers is gezond is heel algemeen, maar hoe ver mag je inmiddels gaan? Geeft het kansen in onze toekomstige marketing?

Jean Aerts

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024