Geef uw mening over stijging loonkosten

Onlangs informeerden wij u over de volgende stap die Minister Koolmees van Sociale Zaken gaat zetten om aan het regeerakkoord uitvoering te geven. LTO Glaskracht Nederland vindt het niet acceptabel dat de loonkosten waarschijnlijk fors gaan stijgen. U toch ook niet?

Reageer daarom vóór 7 mei via de internetconsultatie van de overheid. In de bijlage treft u informatie die u voor het invullen van deze consulatie kunt gebruiken.

In Balans
In het Regeerakkoord stellen de coalitiepartijen enerzijds dat het werkgeverschap aantrekkelijker moet worden gemaakt, onder meer via aanpassingen in het arbeidsrecht, verruiming van de ketenregeling en rond loondoorbetaling bij ziekte. Anderzijds worden maatregelen voorgesteld, die de mogelijkheden om zzp’ers in te zetten als flexibele arbeidskrachten moeten beperken en die de verschillen tussen vaste en tijdelijke contracten moeten verkleinen. In die zin moet het een pakket zijn met (balans in) plussen en minnen, zowel voor werkgeversorganisaties als werknemersorganisaties.

De uitwerking van de voorstellen in het laatste wetsvoorstel (Wet Arbeidsmarkt in Balans: WAB) beschouwen wij echter absoluut niet als onevenwichtig. De beoogde plussen in het totaalpakket vanuit werkgeversoptiek ‘verschralen’ en de minnen in het pakket ‘vergroten’ zich uit. Zo is het ten aanzien van de voorgestelde cumulatiegrond in het ontslagrecht niet eenduidig of ontbinding ook daadwerkelijk in alle gevallen, waarin van de werkgever in redelijkheid niet kan worden gevergd de arbeidsovereenkomst te laten voortduren, mogelijk wordt. Tegelijkertijd wordt de transitievergoeding daarbij verhoogd (tot maximaal factor 1.5). Daarnaast wordt de ruimte ten aanzien van flexibele arbeidsrelaties, waarvan het belang in het Regeerakkoord onderschreven wordt gelet op realiteit en noodzaak van dynamiek in economie en op de arbeidsmarkt weggenomen. Dit door onder meer door nul-urencontracten na een bepaalde duur onmogelijk te maken en de ontzorgende rol van payroll aan te tasten. Verder zorgen de voorgestelde premiedifferentiatie WW en het recht op transitievergoeding vanaf dag 1 voor een cumulatie van kostenstijging voor flexcontracten en seizoenswerk. Dat raakt onze sector enorm.

Inmiddels hebben wij een voorzichtige inschatting gemaakt en verwachten  dat de loonkosten met 5% gaan stijgen. Om hier concreet inzicht in te krijgen hebben wij besloten om samen met LTO Nederland, KAVB en de NFO een opdracht aan een onderzoeksbureau te geven, die ons een analyse kan maken. Een van de resultaten moet zijn dat er een concreet beeld komt van wat het de ondernemers kost. Dit resultaat wordt medio mei verwacht. Op basis van de resultaten bepalen wij de lobby.

Glastuinbouw Nederland - © 2024