Geen gevolgen grensverkeer door nieuwe coronamaatregelen

De aangescherpte coronamaatregelen hebben geen gevolgen voor het noodzakelijke grensverkeer. Burgers uit een EU- of Schengenland kunnen naar Nederland blijven reizen. Daarbij geldt uiteraard wel de quarantaineplicht.

Maatregelen in andere landen, zoals bijvoorbeeld de lockdown die van kracht is in Duitsland, zorgen niet voor beperkingen in het reizen. De vuistregel is dat het doorreizen van een land of gebied mogelijk is mits men kan aantonen voor werk onderweg te zijn. Daarbij kunnen de werkgeversverklaringen handig zijn. Met quarantaine- en testplichten krijgt men pas te maken zodra een land de eindbestemming wordt. Zo geldt een quarantaineplicht van tien dagen bij aankomst in Nederland.

Lokale maatregelen
Het advies is wel om tijdens het reizen lokale maatregelen op te volgen, bijvoorbeeld tijdens pauzeren bij een tankstation. Denk aan het houden van voldoende afstand en het dragen van een mondkapje.
Meer informatie over de actuele grenssituatie is te lezen op de grenzenpagina op de website van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.
(Tekst m.m.v. Diana Eleveld, Werkgeverslijn)

Glastuinbouw Nederland - © 2024