Geïntegreerde bestrijding van plagen in de teelt van snijbloemen en potplanten

De bestrijding van plagen in de sierteelt onder glas wordt met het smaller wordende pakket van chemische gewasbeschermingsmiddelen steeds lastiger. Alternatieve manieren van bestrijding met biologische middelen of natuurlijke vijanden biedt perspectief, maar is vaak nog onvoldoende robuust en betrouwbaar.

In dit onderzoek uitgevoerd door Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw in samenwerking met LTO Glaskracht Nederland is onderzoek gedaan naar diverse manieren om biologische bestrijdingssystemen van Californische trips, echinotrips, wittevlieg en wolluis te verbeteren. Daarbij is met name gekeken naar de ontwikkeling van preventieve maatregelen die helpen om de vestiging en effectiviteit van natuurlijke vijanden te verhogen met toplagen, alternatief voedsel, artificiële domatia en een bankerplantsysteem. Verder is de interactie tussen sluipwespen en roofkevers bij curatieve bestrijding van wolluis bestudeerd. Tenslotte is een aantal correctiemiddelen voor trips beoordeeld.

Download hier het eindrapport van dit onderzoek.

Dit onderzoek is gefinancierd door het Productschap Tuinbouw.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024