Gevolgen lockdown voor glastuinbouwsector

Na de nieuwe coronamaatregelen, die op maandagavond 14 december zijn afgekondigd door premier Rutte, zit Nederland inmiddels in een stevige lockdown. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor werkgevers in de glastuinbouwsector. Dat vraagt om gerichte informatie, die is samengesteld met dan aan de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.

Actuele situatie aan de grenzen
Vooralsnog hebben de nieuwe maatregelen geen gevolgen voor grensverkeer. Zie bijlage voor het bericht op de website met meer gedetailleerde informatie, of bekijk direct de grenzenpagina op de website van de Werkgeverslijn.

NOW
Het loket om NOW 3.0 aan te vragen is in verband met aangescherpte coronamaatregelen vanaf 15 december 9:00 uur heropend tot en met 27 december 2020. Lees voor meer informatie het bericht over NOW in de bijlage.

Coronaprotocol
Dit voorjaar hebben de Taskforce Arbeid van LTO Nederland, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen samen met Stigas het Coronaprotocol Veilig werken, reizen en wonen opgesteld voor de agrarische sectoren. Momenteel wordt het protocol weer geactualiseerd. Zodra dit gereed is, wordt de nieuwste versie geplaatst op de websites van Glastuinbouw Nederland en de Werkgeverslijn. De meest actuele versie is hier te vinden.

 

Glastuinbouw Nederland - © 2024