Gewascoöperatie Freesia opgericht

Met de ondertekening van de oprichtingsakte op donderdag 28 mei 2015 is de gewascoöperatie Freesia een feit. Ongeveer 65% van het totale areaal Nederlandse freesia heeft zich inmiddels achter dit plan geschaard.

De leden van de landelijke commissie Freesia van LTO Glaskracht Nederland fungeren als bestuur van de gewascoöperatie Freesia. Het kersverse bestuur roept freesiatelers die nog niet deelnemen op dit als nog doen.

De deelnemende bedrijven betalen € 500 per hectare. De focus in het onderzoek ligt dit jaar met name op het onderzoek ‘Freesia los van de grond’, waarin wordt gekeken naar de mogelijkheden om freesia op substraat te telen. Verder kunnen leden van de gewascoöperatie knelpunten in de teelt doorgeven. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt en later dit jaar voorgelegd aan de leden tijdens de eerste Algemene Ledenvergadering (september/oktober 2015).

Dit is de tiende gewascoöperatie die is opgericht onder de vlag van LTO Glaskracht Nederland.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024