Glastuinbouw in de media: Marc Koene van SK Roses geïnterviewd bij ‘5 Dagen’ van NTR-PowNed

Woensdag 12 juni was Marc Koene van SK Roses uit De Lier te horen in ‘5 Dagen’, een programma van NTR-PowNed op Radio 1. In het twintig minuten durend interview legde de rozenteler uit waarom hij zijn gewas met ledlampen belicht en wat hij doet om de lichtuitstoot in de nacht te beperken.

Beluister de uitzending van NTR-PowNed via deze link.
Het interview begint vanaf 4:25 minuut.

Het Radio-1-programma ‘5 Dagen: Jouw nieuws, jouw verhaal’ neemt elke week een ander onderwerp onder de loep. Iedere werkdag is er om 20:00 uur een live-uitzending vanaf een locatie die met het onderwerp te maken heeft. Deze week gaat het over lichtvervuiling.

In vervolg op een ecoloog en een beschermer van het donker, was het op woensdag 12 juni de beurt aan Marc Koene van SK Roses. Na een bezichtiging van het bedrijf was het tijd voor het interview in de gele NPO-Radio-1-bus.

Minder lichtuitstraling
Marc wist goed duidelijk te maken dat ledverlichting in de glastuinbouw zorgt voor minder lichtuitstraling omdat de afscherming beter uitvoerbaar is. Dit in tegenstelling tot de algemene ontwikkeling waarbij ledverlichting juist zorgt voor een jaarlijkse toename van de lichtvervuiling met 10% door meer verlichting van gebouwen, tuinen en reclame-uitingen.

Guus Meis

Glastuinbouw Nederland - © 2024