Glastuinbouw in de media: schade als gevolg van sneeuw en wind

De NOS heeft vandaag aandacht besteed aan de schade in de glastuinbouw als gevolg van de hevige sneeuwval van twee weken geleden. Aanleiding was het persbericht van Interpolis, waarin werd gemeld dat de totale schade in de glastuinbouw 40 miljoen euro bedraagt. In het bericht komen diverse telers aan het woord, waaronder telers uit Drenthe. Het bericht is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van Glastuinbouw Nederland.

Ongeveer een op de acht tuinders heeft schade door het winterweer van begin februari. Meerdere kassen, ruiten en constructies zijn onder het gewicht van de sneeuw bezweken. Ook veel gewassen hebben het winterse weer niet overleefd, doordat kassen stuk waren en vaak niet meer verwarmd konden worden, zo vat de NOS de situatie samen.

Klik hier voor het volledige bericht.

Roger Abbenhuijs

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024