Glastuinbouw Nederland onderdeel van kernteam FieldlabGoWest

Op verzoek van de initiatiefnemers is Glastuinbouw Nederland aangesloten als lid van het kernteam van FieldlabGoWest. Doel van Fieldlap is om tot een effectieve aanpak van internationale arbeidsuitbuiting en mensenhandel te komen. Onderwerpen die natuurlijk naadloos aansluiten bij het Masterplan Internationale Werknemers. Ondernemers uit onze ondernemersgroepen kunnen dankzij onze vertegenwoordiging in het Fieldlab input leveren.

Sinds de start van het Masterplan Internationale Werknemers afgelopen jaar zijn er al veel activiteiten in gang gezet. Een deel van die activiteiten valt binnen het sector overkoepelende 10-punten plan van LTO Nederland. Over één specifieke activiteit delen we graag meer. 

Samenwerkingsverband FieldlabGoWest
Op verzoek van de initiatiefnemers is Glastuinbouw Nederland aangesloten als lid van het kernteam van FieldlabGoWest. Dit samenwerkingsverband is opgezet op initiatief van het Openbaar Ministerie en de Nationale Politie (met instemming van het Ministerie van Justitie en Veiligheid).  
Doel is om tot een effectieve aanpak van internationale arbeidsuitbuiting en mensenhandel te komen. Onderwerpen die natuurlijk naadloos aansluiten bij het Masterplan Internationale Werknemers. Er wordt samengewerkt met andere (overheids)organisaties en wetenschappers. 

Voor en met ondernemers
Ondernemers uit onze ondernemersgroepen kunnen dankzij onze vertegenwoordiging in het Fieldlap input leveren. Wekelijks hebben we met het Fieldlab een dagdeel overleg. Binnenkort gaan we tijdens een meerdaagse meeting alle plannen concretiseren. Daarna kunnen we vanuit Fieldlab meer achtergrondinformatie aan de sector gaan verstrekken.
Een van de activiteiten op korte termijn is dat we een gesprek hebben met een ondernemer om meer inzicht te krijgen over de manieren van werving in het buitenland. Dit soort acties zijn tegen ondermijnende criminaliteit. Wil jij ook informatie met ons delen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Peter Loef via ploef@spam-protectglastuinbouwnederland.nl.

Peter Loef

Benchmark Cyclamen in volle gang

De Benchmark Cyclamen 2021 draait inmiddels op volle toeren. De cyclamen staan dit jaar in de showtuin van Beekenkamp. Er zijn 19 deelnemers die met zijn allen totaal 36 partijen heb-ben ingeleverd. Deze 36 partijen zijn onderverdeeld in 29 mini’s en...

Glastuinbouw Nederland - © 2021