Glastuinbouw Nederland voert gesprekken over leveringszekerheid met ministeries

De gesprekken met de overheid over de huidige energieprijzen en de leveringszekerheid zijn sinds deze week weer in volle gang. De voorzitter en de energiespecialisten van Glastuinbouw Nederland spreken met ambtenaren van diverse ministeries over de impact en gevolgen voor zowel de sector als de samenleving.

Gezamenlijk wordt nagedacht over concrete steunmaatregelen en een afschakelplan op het moment dat het scenario van gastekorten zich voor doet. Ook wordt getracht meer inzicht te krijgen in de huidige gasvoorraden. Daarnaast wordt ingezet op verbeteren van de SDE-systematiek zowel voor nieuwe als huidige projecten. Dit laatste doen we samen met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). 

Samen met diverse sectororganisaties waaronder RoyalFloraholland, GroentenFruithuis, Rabobank en Greenports Nederland wordt de actuele situatie gemonitord. Glastuinbouw Nederland wil op korte termijn het urgentieniveau van de huidige situatie bij de overheid vergroten. Hiervoor wordt op dit moment een aantal concrete acties uitgewerkt. 

Uiteraard houden we ondernemers graag goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Houd hiervoor de website van Glastuinbouw Nederland in de gaten en meld je aan voor het online spreekuur dat we op korte termijn organiseren. 

Alexander Formsma

Glastuinbouw Nederland - © 2022