Glastuinbouwondernemers en de energietransitie; waar staat u?

Overal gaat het over de transitie naar een duurzame energievoorziening, dat we van het gas af moeten, de klimaatafspraken van Parijs enzovoorts. Die transitie naar klimaatneutraal zijn we als glastuinbouw aan het maken en dit stelt u als ondernemer voor flinke uitdagingen. Het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Glastuinbouw Nederland willen graag van u weten hoe u tegen de energietransitie en de plaats van uw onderneming daarin aankijkt. Kunt u meer stimulans gebruiken? Heeft u meer ondersteuning nodig om de daarvoor benodigde maatregelen te nemen?

Glastuinbouw succesvol in energiebesparing en verduurzaming
We boeken in de glastuinbouw al jaren succes als het gaat om energiebesparing en duurzame energie. Dat is het opgetelde succes van wat alle ondernemers - u dus - samen neerzetten. Als Glastuinbouw Nederland ondersteunen we u daarbij, samen met het ministerie van LNV, vanuit het programma Kas als Energiebron. Dit doen we onder andere door kennis- en techniekontwikkeling, cursussen en subsidies (MEI, EHG). De sector heeft daarnaast een aanzienlijk voordeel in een verlaagd tarief voor de energiebelasting. Dat komt mede door de proactieve houding in energiebesparing en verduurzaming.

Wij willen uw input
Het ministerie van LNV en Glastuinbouw Nederland willen graag van u weten hoe ú tegen de energietransitie aankijkt. Waar ziet u uw onderneming in de transitie staan? Heeft u bijvoorbeeld meer ondersteuning of stimulans nodig om de benodigde maatregelen te nemen? Of mogelijk zijn er andere zaken waar u tegen aanloopt. Uw input is zeer belangrijk en helpt ons verdere stappen te nemen naar die klimaatneutrale glastuinbouw.

Aankondiging enquête
Op 15 januari ontvangt u als lid van Glastuinbouw Nederland een uitnodiging per e-mail om belangrijke vragen over dit onderwerp te beantwoorden. De enquête wordt uitgevoerd door Wageningen Economic Research (WEcR, voorheen het LEI)) en loopt van 15 t/m 29 januari. Doet u mee?

Piet Broekharst

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies