Gratis analyse van uw WKK-condenswater

Benieuwd of u uw WKK-condenswater veilig kunt hergebruiken? Laat uw condenswater dan gratis analyseren.

Vanwege de angst voor groeiproblemen aan het gewas wordt condenswater nu vaak geloosd. Toch kan dit water mogelijk zonder problemen worden hergebruikt. Behalve dat hergebruik extra lozingen op de riolering  voorkomt, krijgt u op die manier ook extra hoeveelheden gietwater tot uw beschikking , waardoor uw waterbalans beter wordt.

Uw condenswater
Om te onderzoeken wat mogelijk is, gaat  het programma DuurSaam Glashelder met een serie analyses van WKK-condenswater van start. Daarbij zal met name geanalyseerd worden op de eventuele aanwezigheid van zware metalen. Voor de analyses is uw hulp, of beter gezegd, uw condenswater nodig. Het programma biedt ruimte om condenswater van een tiental bedrijven te analyseren. Nadat de resultaten van de analyses bekend zijn, koppelen we deze naar u terug. Daarna wordt besloten of er bij het Business Center Klazienaveen/Proeftuin Ron Peters een proef wordt gestart om te testen of hergebruik van WKK condenswater zonder problemen mogelijk is. Deze proef wordt dan in overleg met u – de telers – uitgevoerd.

Meld u aan
Dus heeft u condenswater van de WKK dat u kosteloos wilt laten testen? Neem dan zo spoedig mogelijk en uiterlijk 28 februari contact met René Corsten. Dat kan door een mail te sturen naar r.corsten@spam-protectdelphy.nl. Bellen of appen kan ook, via 06 533 745 39

DuurSaam Glashelder

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies