Greenport Holland bezoekt Zeeland

De heren Sjaak van der Tak (voorzitter Greenport Holland overheden) en Loek Hermans (voorzitter Greenport Holland bedrijfsleven) bezochten op maandag 12 januari de provincie Zeeland.

Dit bezoek startte bij de auberginekwekerij van Jan van Duijn in Westdorpe (glastuinbouwgebied Zeeuws-Vlaanderen) en sloot af met een excursie bij JWK Wiskerke Oninons in Kruiningen, verzorgd door Chayenne Wiskerke.

Werkgroep Glastuinbouw Zeeland, dat onder andere Zeeland Seaports, Gemeente Terneuzen, Provincie Zeeland, verschillende Zeeuwse glastuinbouwers en de ZLTO zijn vertegenwoordigt, nodigde Greenport Holland uit voor een werkbezoek. Tijdens het werkbezoek werden de ontwikkelingen van de glastuinbouw in de provincie Zeeland uitgebreid besproken.

Kijkje binnen de Zeeuwse glastuinbouw
De nadruk lag op de locatie Glastuinbouwgebied Zeeuws-Vlaanderen, ontwikkeld door WarmCO2. Middels een heldere presentatie gaven Jan van Duijn (Gebr. Van Duijn) en Marjan Brandes (Lans Tomaten) een kijkje in deze twee (deels) Zeeuwse glastuinbouwbedrijven. Sjaak van der Tak en Loek Hermans gaven een toelichting over de inzet van Greenport Holland.

Bezoek aan wereldspeler JWK Wiskerke Onions
Als laatste onderdeel vond een bezoek aan JWK Wiskerke Onions in Kruiningen plaats. Deze wereldspeler in de handel en verpakking van uien, gaf een kijk in een zeer grote sector in Zeeland. Gelegen tussen de grote havens van Nederland en België exporteert Wiskerke Onions het grootste gedeelte van de in Nederland geteelde uien over de hele wereld. Chayenne Wiskerke leidde het gezelschap met trots rond in het ruim opgezette bedrijf met de meest moderne machines voor de sortering en controle van uien.

Glastuinbouw Nederland - © 2024