Groeiregulatie belangrijk onderwerp in teelt ilex

De aanwezigen tijdens de gewasbijeenkomst Ilex bevestigden hoe moeilijk, op dit moment zelfs onmogelijk, het remmen van ilexstruiken is. Een gerichte bemesting en het rondsteken van struiken is niet voldoende. Chemisch is momenteel voor deze vollegrondsteelt niets voorradig.

Remmiddel benodigd
Het tijdstip van het spuiten is zeer afhankelijk van de gewasstand en is voor elke teler verschillend. Bart Schupper (Telemaat) deed afgelopen jaar proeven bij meerdere telers, maar haalde daar nog niet voldoende resultaat. Door het warme voorjaar dit jaar is het belangrijk een goed remmiddel (tot vier jaar geleden nog toegelaten) te hebben, anders krijgt deze teelt het zeer moeilijk.

Wilma Windhorst (Agropoli) besprak de actualiteiten in de teelt van ilex. Een gerichte bemesting kan een goede beszettingworden bevorderen. Dit is ook het geval met het uitlopen van de takken.

Handelspartijen geven aan graag het aanvoerseizoen verlengd te zien worden. Vanuit Azië is er veel vraag naar ilex. Met name rondom het Chinese nieuwjaar is vanuit China in de periode half januari tot half februari veel vraag naar lange takken.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024