Hidde wint Vlog uit de Kas 2020

Tijdens de zomerperiode vlogden negen scholieren, werkzaam bij uiteenlopende glastuinbouwbedrijven verspreid over het land, over een dag uit hun leven als vakantiekracht in de kas. De vlog van Hidde Snoek (24) bleek het meest populair van seizoen 3 en hij werd hiermee de winnaar!

Hidde rondde afgelopen schooljaar zijn pabo-opleiding af en staat sindsdien ook voor de klas. Maar omdat hij het werk bij Kwekerij Baas in Ens, waar pot- en perkplanten worden geteeld, zo leuk vindt werkt hij daar nog graag op zaterdag en in de vakanties. Hij is er al werkzaam sinds zijn achttiende. "Ik heb met Vlog uit de Kas meegedaan omdat het me erg leuk leek om een vlog te maken en om andere scholieren een goed beeld te geven van het werk in de glastuinbouw", aldus Hidde. Als prijs ontving hij vandaag een uitgebreide lunch met al zijn collega’s.

Bekijk de vlog van Hidde hier.

Marien van der Slikke (Kwekerij Baas): “Toen we de oproep voor Vlog uit de Kas zagen wisten we het meteen: Hidde moet vloggen! Kwekerij Baas vindt het belangrijk om scholieren en studenten een andere - positieve - kant te laten zien van het werken in de glastuinbouw. En we willen een goede maar ook leuke werkplek zijn voor scholieren. Een eerste baantje is belangrijk voor je ontwikkeling in het werkveld.”

Met Vlog uit de Kas geven de vloggers hun leeftijdsgenoten een kijkje in de glastuinbouw. De vlogs zijn enthousiast verspreid op social media en dit heeft ervoor gezorgd dat de vlogs van seizoen 3 ruim 500.000 keer zijn bekeken.

Vlogs 2020
Naast Hidde (Kwekerij Baas) maakten vakantiekrachten Dione en Chloé (Ubink Cactus & Succulent), Milan (Lansbergen Orchids), Maud (Kwekerij Vieverde), Maud en Luca (Dr. Green) en Janneke en Lennart (Bredefleur) een Vlog uit de Kas. Bekijk de vlogs op www.vloguitdekas.nl. Leuke bijkomstigheid is dat de jongste vlogger, Milan van Lansbergen Orchids, met zijn vlog zelfs het Jeugdjournaal haalde.

Op de foto:

  1. Jos van Kester (Glastuinbouw Nederland) en Hidde Snoek
  2. Hidde Snoek

Vlog uit de kas wordt financieel mogelijk gemaakt door Colland.

Vlog uit de Kas

Amy van der Lei

Glastuinbouw Nederland - © 2020