Hoe denken de politieke partijen over de glastuinbouw?

Nog een paar dagen en dan gaan de stemlokalen open voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Na een week vol interviews en debatten is het niet uit te sluiten dat ook de zwevende kiezers binnen de glastuinbouwsector hun definitieve keuze nog niet hebben gemaakt. Dan biedt de Agrarische Programmatracker van LTO Nederland wellicht uitkomst.

Agrarische Programmatracker
Al in het najaar van 2020 presenteerden de politieke partijen met welke partijprogramma’s ze de verkiezingen in gaan. Die programma's zijn door LTO gescand op onderwerpen die relevasnt zijn voor boeren en tuinders. De ene partij blijkt een grotere landbouwparagraaf te hebben dan de ander. Om het overzicht te houden heeft LTO Nederland de Agrarische Programmatracker (versie 9 februari) ontwikkeld en voortdurend actueel gehouden. 
De voor de agrarische sector belangrijkste passages zijn hierin overzichtelijk te vinden en te rangschikken. Ook is een overzicht toegevoegd van de volledige (concept)programma’s van de verschillende politieke partijen. De Programmatracker is vrij te gebruiken, met bronvermelding.

Verkiezingsdebatten
Glastuinbouw Nederland geeft net als LTO Nederland zelf geen stemadvies. LTO Nederland en Nieuwe Ogst hebben de afgelopen weken diverse kandidaat-Kamerleden aan het woord gelaten in interviews en tijdens landbouwdebatten. Meer informatie over die debatten is terug te vinden op de websites van LTO Nederland en Nieuwe Oogst.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2021