Hoe is de situatie rond de Duitse grenzen?

Duitsland heeft op maandag 6 april besloten de grenzen met Nederland en België open te houden. Wel dienen mensen die meerdere dagen in Nederland zijn geweest, verplicht 14 dagen in thuisquarantaine te gaan bij terugkomst in Duitsland. Uitzonderingen op deze regels vormen vrachtwagenchauffeurs, goederenvervoer, mensen die met een dwingende reden de grens over moeten en forenzen.

Officieel laat Duitsland sinds woensdag 25 maart geen seizoen- en oogstarbeiders uit het buitenland meer toe. Het verbod geldt voor seizoen- en oogstarbeiders uit derde landen, Groot-Brittannië, EU-landen die niet tot de Schengenlanden behoren (o.a. Bulgarije en Roemenië) en voor landen waarvoor een binnengrenscontrole is ingevoerd (Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken, Luxemburg). Voor Poolse seizoenarbeiders lijkt de Duitse grens nog steeds open, zodat zij mogelijk kunnen doorreizen naar Nederland. Let op: de situatie kan van dag tot dag veranderen.

Dagelijkse update
Klik hier voor het actuele overzicht van de grenssituatie in Europa. De verwachting is dat vandaag of morgen ook de situatie in België en Duitsland in het schema wordt meegenomen. Sowieso is via onderstaande link vrijwel dagelijks een update te vinden van de situatie aan de Europese grenzen.

Quincy von Bannisseht

Glastuinbouw Nederland - © 2024