Hoe vaak komt een internationale werknemer bij u op de loonlijst?

Dit is één van de vragen uit de enquête, die alle leden van Glastuinbouw Nederland vrijdag 26 februari ontvangen vanuit de werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs over het thema internationale arbeid.

Met de resultaten wil de werkgroep meer inzicht verkrijgen in de praktijksituatie van de internationale werknemers in de glastuinbouw.

Onlangs stelde de werkgroep het Masterplan Internationale Werknemers op. Hiermee werkt Glastuinbouw Nederland aan de ambitie om te komen tot een sector die bekend staat als een goede en aantrekkelijke werkgever voor iedere werknemer. In het masterplan staan speerpunten die ondernemers ondersteunen hun goede werkgeverschap richting werknemers nog beter in te laten vullen. Ondernemers die hier minder bewust mee bezig zijn willen we attenderen op hun verantwoordelijkheden, stimuleren hier bewuster mee aan de slag te gaan en tools aanreiken om dit te doen en dit uit te dragen. Zo zorgen we er voor dat de glastuinbouw ook in de toekomst aantrekkelijk genoeg is als werkgever.

Glastuinbouw Nederland - © 2024