Hoe vervoer je personen met 1,5 meter afstand?

Het werk gaat tijdens de coronacrisis op veel bedrijven gewoon door. Maar hoe geef je praktische invulling aan de maatregel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bij het vervoer van medewerkers, zonder veelvuldig op en neer te rijden?

Hierover nam LLTB contact op met verschillende touringcarbedrijven. Hoeveel mensen kunnen er worden vervoerd wanneer je de opgelegde afstand moet bewaren? In een bus met een capaciteit van 62 personen, kunnen 20 mensen worden vervoerd met 1.5 meter afstand tussen iedere persoon. In een bus met een capaciteit van 50 personen, komt dit neer op 15 personen. Het is wel belangrijk dat ook bij het instappen en uitstappen de afstandsregel strikt wordt gehanteerd.

Internationale werknemers
Ook de vervoersbranche wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Nu een groot deel van het reguliere werk tijdelijk is weggevallen, zitten veel bedrijven te springen om hun expertise in te zetten om zo de impact van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Verschillende touringcarbedrijven geven aan tegen kostprijstarieven mee te willen denken in het vervoer van internationale werknemers die nu juist zo hard nodig zijn. Ondernemers die hier gebruik van willen maken, kunnen contact opnemen met een vervoerder in hun regio.

Nicole Alberts ( LLTB)

Vacature: Netwerkcoördinator (1,0 fte)

Streef je ernaar om zaken in samenhang te regelen en te komen tot een evenwicht in je netwerk? Raak jij geïnspireerd door onze visie en missie Verantwoorde Glastuinbouw en kun jij anderen ermee inspireren? Ben je daarnaast enthousiast, nauwkeurig en…

Glastuinbouw Nederland - © 2023