Hoge scores aardbei tijdens AGF-productbeoordeling

Tijdens de ‘Week van de aardbei’ in juni op de Floriade Expo in Almere zijn telers, veredelaars en afzetorganisaties uitgedaagd om hun product in te sturen. De elf inzendingen werden beoordeeld door het publiek en door een vakjury. Woensdag 20 juli was de prijsuitreiking voor de inzenders van de AGF-productbeoordelingen in het auditorium van The Green House op de Floriade.

Daar werden de winnaars bekendgemaakt van de eerste reeks van zes gewassen: sla, tomaat, paprika, bloemkool, aardbei en ananas. Voor de aardbeien gaf de jury haar mening op negen criteria: kleur, vorm, glans, zaadverdeling, uniformiteit, vruchtgrootte, smaak, gebruiksmogelijkheden en algemene indruk van de verschillende inzendingen. Het niveau van de inzendingen was hoog.

Hoog puntenaantal
Dat blijkt wel uit het totaal aantal behaalde punten per inzending. De vakjury kwam tot een eerste prijs voor de aardbeien van kwekerij Loos uit Moerstraten met het ras Arabella. De tweede prijs ging eveneens naar kwekerij Loos voor het ras Inspire. De derde prijs was voor The Greenery eveneens met het ras Inspire. De publieksprijs ging naar de aardbeien van kwekerij de Hoge Akker uit Etten Leur. Met het ras Sonsation wisten zij het publiek te verleiden. De AGF-beoordeling op de Floriade werd mede mogelijk gemaakt door Hagelunie/Interpolis.

Henny van Gurp

Glastuinbouw Nederland - © 2024