Houtstook blijft rendabel

Investeren in een houtketel is met de SDE+ 2015 en voorziene IMM/IRE-regeling nog steeds rendabel. Zelfs nu de aardgasprijs rond de € 0,20 ligt. Daarnaast is de houtsnipperprijs al minstens 2 jaar stabiel en zelfs iets gezakt. Per 1 januari 2013 volstaat slechts een melding zodat geen volwaardige omgevingsvergunning meer nodig is.

Maar ook de emissienormen voor houtstook worden half 2015 verruimd. Hierdoor zijn geen extra investeringen meer benodigd in aanvullende en kostbare rookgasreiniging. We zien dan ook weer een toename van interesse bij glastuinders in houtketels en zelfs houtWKK’s.

Andere onderwerpen die tijdens deze bijeenkomst aan bod komen zijn; subsidies, all-in hout-warmtelevering inclusief financiering, nieuwe verruimde emissienormering voor houtketels en tot slot, de potentie van Nederlandse biomassa en, hoe organiseer ik lokaal mijn benodigde biomassa.

Het blijft interessant voor telers om te investeren in een houtketel en met de toepassing van een rookgascondensor nog eens 20 tot zelfs 30% extra energie te besparen.Wilt u meer weten over de toepassing van bio-energie en specifieke ervaringen van telers met een rookgascondensor achter een houtketel? Dan bent u welkom op donderdag 4 juni 2015 om bij de door programma Kas als Energiebron gefinancierde ‘Studiegroep bio-energie, door en voor glastuinders’ aanwezig te zijn. Meer informatie en aanmelden kan via e-mail sander.peeters@spam-protectenergymatters.nl, telefoon 030 691 18 44.

Lees meer over de bijeenkomst.

Kas als Energiebron

Sander Peeters (Energy Matters)

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024