In de media: Bijlage 'Duurzaam leven' bij dagblad Trouw

Bij dagblad Trouw verscheen vandaag een bijlage in het kader van 'duurzaam leven'. In deze editie aandacht voor de glastuinbouw met Glastuinbouw Nederland voorzitter Adri Bom-Lemstra over duurzame energie.

Het klinkt onwerkelijk. Gedwongen teruggrijpen op de oude aardgasinstallatie vanwege een heffing op (groene) stroom. Het is precies wat is gebeurd in de glastuinbouw. Voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland trekt aan de noodrem. “Het beleid moet meer maatwerk geven en gericht zijn om stappen vooruit te zetten in de energietransitie. Als het ons lukt om ons te innoveren tot een klimaatneutrale sector, winnen we het op alle fronten qua duurzaamheid en milieu.”

Lees hier het interview met Adri Bom-Lemstra.


De alarmistische berichten in de aanloop naar de klimaatconferentie in Glasgow ten spijt, weigert ceo Meiny Prins van Priva aan te nemen dat we de klimaatdoelen niet gaan redden. “Ik ben een optimist en weiger het op te geven. Ik geloof nog steeds dat technologie eraan kan bijdragen dat we net op tijd zijn.” Kritisch is ze over de politieke leiders en ondernemingen uit de oude economie. Gedreven is ze als ze over de oplossingen praat. “We hebben alles wat nodig is om van fossiele brandstof af te komen.”

Lees hier het artikel met Meiny Prins (Priva).

Bekijk de volledige bijlage onderaan dit bericht of via het online dossier.

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2021