Indieningstermijn vaststellingsdocument noodfonds verlengd tot 31 oktober

Minister Schouten van LNV is akkoord gegaan met het opschuiven van de indieningsdatum voor de aanvragen tot definitieve vaststelling van tegemoetkomingen in het kader van de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19. De nieuwe deadline wordt 31 oktober 2020.

Verder maakt het ministerie bekend dat de reeds ontvangen of nog te ontvangen NOW tegemoetkoming niet in mindering hoeft te worden gebracht op de tegemoetkoming uit hoofde van de bovengenoemde Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19.

Vaststellingen
Van 13 juli tot en met 31 augustus zou het loket open gaan voor definitieve tegemoetkoming (vaststelling) sierteelt en onderdelen voedingstuinbouw. Het loket is in deze periode echter alleen opengegaan voor vaststellingen van minder dan € 25.000. Hoewel de einddatum van 31 augustus bijna was bereikt, was er nog steeds geen nieuws te melden voor vaststellingen boven die € 25.000. Het opschuiven van de indieningsdatum werd daardoor de enige logische optie.
Inmiddels is er wel iets meer duidelijk voor de groep aanvragers tot € 125.000. De formats hiervoor komen op korte termijn beschikbaar op de website van RVO. Over de groep aanvragers boven de € 125.000 lopen op dit moment nog gesprekken.

Meer informatie
RVO heeft aangegeven vandaag, donderdag 27 augustus, de pagina op de website aan te passen. Leden van Glastuinbouw Nederland kunnen voor vragen ook contact opnemen met Jorrit Koeman, telefoon: 06 316 415 09.

Jorrit Koeman

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024