Informatiebijeenkomst Xylella fastidiosa bij FloraHolland

De bedreigende bacterieziekte Xylella fastidiosa voor planten blijft zich verder over Europa verspreiden. Het risico dat deze ziekte via import of toerisme Nederland bereikt, is zeker aanwezig.

Er zijn veel waardplanten en de consequenties bij een vondst en/of uitbraak zijn zeer ingrijpend. Dit geldt voor u bedrijf, maar ook voor de omliggende bedrijven. Xylella fastidiosa bevindt zich in het xyleem (de houtvaten) van een plant en wordt verspreid door zuigende insecten (met name Cicaden, bijvoorbeeld het spuugbeestje) die zich voeden met het sap uit het xyleem.

In verband met de grote gevolgen van een uitbraak is alertheid geboden! Voorlichting blijft daarom belangrijk. Samen met Royal FloraHolland, NVWA, NAKtuinbouw, LTO, VBN en WUR nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst voor telers en handelaren om u op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken omtrent Xylella.

Aansluitend wordt u geïnformeerd over de ontwikkelingen in de sierteeltsector. Deze staat onder druk. In de sierteelt is een regiegroep opgericht van Royal FloraHolland, LTO Glaskracht Nederland en VGB om vorm en inhoud aan te geven aan initiatieven in de sector. De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 8 juni van 16.00 – 18.00 uur bij HBC The Greenhouse, Jupiter 400 in Honselersdijk. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via deze link.

 

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024