Ingeborg Schouten versterkt team Plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland

Op gebied van Plantgezondheid staat de glastuinbouw de komende jaren voor een aantal flinke uitdagingen. Dat vereist een sterk team van specialisten binnen Glastuinbouw Nederland op dit belangrijke thema. Ingeborg Schouten (23) is met haar specifieke achtergrond dan ook een zeer welkome aanvulling.

Ingeborg heeft toegepaste biologie gestudeerd aan de HAS in Den Bosch, gevolgd door een master plantenwetenschappen aan Wageningen University & Research. Tijdens haar studie heeft ze ook enige tijd gewerkt bij WUR. “Ik heb vooral veel interesse in biologische bestrijding”, zo zegt zij ter introductie. Als themaspecialist Plantgezondheid wordt dat haar voornaamste aandachtsgebied, met de potplanten als specifieke productgroep.

Doelstellingen realiseren
“Ik heb van huis uit geen specifieke glastuinbouwachtergrond, maar was als kind al erg geïnteresseerd in biologie in het algemeen en insecten in het bijzonder.” Vooruitkijkend naar haar functie bij Glastuinbouw Nederland spreekt Ingeborg de hoop uit een bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de doelstellingen van de sector. “Een duurzame toekomst, met minder inzet van gewasbeschermingsmiddelen.”

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024