Interview Peter Loef op Radio Noord-Holland over werken in de hitte

Op Radio Noord Holland in de uitzending De Peiling is Peter Loef (Beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland) 25 juni j.l. geïnterviewd over het werken in de huidige hitte. Hij adviseert werkgevers in de glastuinbouw een tropenrooster in te stellen voor de werknemers die in de kassen werken omdat de temperatuur daar flink kan oplopen.

Het is niet verantwoord om werknemers met te hoge temperaturen in de kas te laten werken. Dat is overigens ook niet toegestaan volgens de Arbeidsomstandighedenwet. Wanneer het exact te warm is, is niet bepaald, dat hangt af van de situatie.

Vanuit Glastuinbouw Nederland is een protocol gemaakt, ook in het Pools, en die is deze week gecommuniceerd naar de glastuinbouwondernemers. Geadviseerd is om daar mee aan de slag te gaan. Er is aangegeven dat telers in staat zijn om in de kassen veel te reguleren wat betreft temperatuur en luchtvochtigheid. Maar een sterke wind buiten de kas en de richting van die wind bepalen in grote mate de temperatuur in de kas. Dus per kas kan de situatie verschillen.

Beluister hier het interview op Radio Noord-Holland (start: 0:37:42 tot 41:41).

Peter Loef

Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies