Inventarisatie warmtevraag glastuinbouw Greenport Aalsmeer

LTO Glaskracht en Greenport Aalsmeer zijn eind 2016 gestart met een ‘warmte inventarisatie’ onder de glastuinbouwondernemers. Hierbij wordt de warmtebehoefte en mogelijkheden voor een warmtenet in De Kwakel, Nieuw Amstel, Amstelveen, Schinkelpolder en Prima4A/Rijsenhout in kaart gebracht. Hieruit zijn 2 uitwerkingsvoorstellen gekomen:

  1. warmtekoppeling datacenter – glastuinbouw Rijsenhout: ondernemers werken met hun adviseur aan de businesscase warmte en de technische inpassing van externe warmte van 60 graden vanuit de koeling van datacenters.
  2. warmte en CO2 glastuinbouw De Kwakel/Nieuw Amstel: met ondernemers worden de mogelijkheden verkend van biomassawarmte voor de tuinbouw en in samenwerking met de provincie en greenport wordt aardwarmte onderzocht. Deze ondernemers willen ook deelnemen aan het overleg over de doortrekking van de CO2 leiding naar De Kwakel.

Er is ook behoefte om met netbeheerder Liander te kijken naar flexibilisering van elektra-aansluitingen.

Greenport Aalsmeer

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024