Jacqueline Kroon versterkt Team Arbeid bij Glastuinbouw Nederland

Met ingang van 1 september is Jacqueline Kroon als beleidsspecialist arbeid in dienst getreden bij Glastuinbouw Nederland. “Ik kijk er naar uit om de leden te ontmoeten en samen het thema arbeid en goed werkgeverschap op te pakken. Zorgen voor voldoende vakmensen in de sector en ervoor zorgen dat zij juist gekwalificeerd zijn, met de kennis van morgen. Dat is wat mij drijft.”

Bij The Greenery, haar eerste werkgever, maakte Jacqueline Kroon kennis met de wereld achter ons voedsel en de mensen die daar elke dag voor zorgen. “We werkten aan een mooie missie: het verrijken van de Nederlandse eet- en leefcultuur. Eten ontwikkelt zich tot een passie.”

Verduurzaming
Tot haar komst naar Glastuinbouw Nederland was Jacqueline werkzaam bij ZLTO in ‘s-Hertogenbosch. “Daar kwamen mijn passie en idealisme samen met de maatschappelijke urgentie in de strategie van de organisatie. Verduurzaming van de sector is daarbij richtinggevend. Ik heb me bezig gehouden met een integraal programma gericht op het begeleiden van jonge agrariërs, van opleiding en toekomstkeuze tot bedrijfsopvolging en ondernemerschap.”

Aantrekkelijk imago
Met Provincie, onderwijs en bedrijfsleven werkte zij aan een gezonde, regionale arbeidsmarkt met passend onderwijs en een aantrekkelijk imago. Ze gaf gestalte aan samenwerking en projecten van het ministerie van LNV, Groenpact en fonds Colland Arbeidsmarkt.
Bij Glastuinbouw Nederland vormt Jacqueline Kroon samen met beleidsspecialist Peter Loef het Team Arbeid.

Roger Abbenhuijs

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024