​​​​​​​Jansen Hibiscus en Beekenkamp winnaars Poinsettia Awards 2019

Op donderdag 17 januari zijn de Poinsettia Awards uitgereikt tijdens de jaarlijkse gewasbijeenkomst. Jansen Hibiscus kwam met een score van 4,7 (op een schaal van 5) met de inzending van Blissful Red in de categorie 12-13 cm rood als winnaar uit de bus voor de best houdbare poinsettia in de benchmark.

De andere genomineerden waren:

  • Kwekerij Baas in de categorie tot 11 cm rood met Titan Red
  • Firma P.A.M. van Os in de categorie tot 11 cm rood met Mars
  • SV.CO in de categorie tot 11 cm kleurtjes met Mira White
  • Fa. Freek van der Velden in de categorie 12-13 cm kleurtjes met Alaska
  • Kwekerij de Stadsweiden in de categorie vanaf 14 cm kleurtjes met Christmas Beauty Princess
  • Tim van Leeuwen in de categorie vanaf 14 cm rood met Christmas Feelings Red

Bij de sortimentsvergelijking scoorde PON 107 Hotpink van Beekenkamp als beste en won daarmee de award voor ‘Beste Noviteit’. Hierbij telt niet alleen de houdbaarheid mee, maar ook de teelt en het cijfer dat het praktijkbedrijf geeft bij inpakken. Dit ras scoorde als eindcijfer een 4,1.

Innovatie in D-Dream Hall
Nadat de aanwezigen de resultaten hadden bekeken in de houdbaarheidsruimte bij FloraHolland, werd koers gezet richting de TU Delft. De aanwezigen kregen een rondleiding door de D-Dream Hall, waar studententeams zich bezig houden met het ontwikkelen van geavanceerde voertuigen. Dit sprak de aanwezigen bijzonder aan, zeker omdat innovaties voor de glastuinbouw sector van groot belang zijn.

Inge Vervoort (Concept Factory) presenteerde vervolgens de resultaten van de promotiecampagne. Doel van de activiteiten is om middels promotie de poinsettiaverkoop in 16 Europese landen op lange termijn te waarborgen. De veelzijdigheid en daarmee de brede toepasbaarheid zijn breed onder de aandacht gebracht.

Laatste spreker was Peter Rodenrijs van Royal FloraHolland. Hij had allereerst Gerard van Deventer gevraagd om in te gaan op het belang van duurzaamheid binnen de bedrijven. Daarna blikte hij zelf terug op het afzetseizoen en het marktbezoek aan België / Noord-Frankrijk dat hij in december georganiseerd heeft. Ter afsluiting reikte Peter de oorkondes en awards uit aan de genomineerden en winnaars.

Astrid van der Helm

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies