Jasper van Diemen nieuwe netwerkcoördinator Glastuinbouw Nederland

Jasper van Diemen (45) uit Zevenhuizen is het team van netwerkcoördinatoren van Glastuinbouw Nederland komen versterken. Hij neemt de plaats in van Koen Heijstek, die zijn loopbaan voortzet bij Beekenkamp Plants. Jasper focust zich vooral op de sierteelt en neemt de gewassen lisianthus, snij-cymbidium, cyclaam, eenjarige zomerbloeiers, poinsettia en terrasplanten onder zijn hoede.

Hij beschikt over een jarenlange ervaring in de sierteeltsector, maar miste de laatste jaren het contact met ondernemers. “Het menselijke aspect spreekt me erg aan in de functie van netwerkcoördinator”, noemt hij als belangrijke reden voor zijn komst naar Zoetermeer. “Ik wil graag wat betekenen voor de telers. In mijn eerste week heb ik al mooie en leuke gesprekken gevoerd met gedreven ondernemers en teeltmedewerkers.”
Veel variatie in werkzaamheden, dat is het beeld dat Jasper heeft van zijn functie binnen Glastuinbouw Nederland. Kennismaking met de voorzitters van de verschillende gewascoöperaties en landelijke commissies domineert zijn agenda de komende weken. “Ik heb volgende week bijvoorbeeld een overleg met de landelijke commissie Eenjarige zomerbloeiers. Ook de benchmark poinsettia loopt momenteel, dus ik kan er meteen tegenaan.”

Kennis en ervaring
Diverse functies in de sierteeltsector bekleedde Jasper in de afgelopen twintig jaar. Het meest recent zijn die van coördinator voor de Nederlandse markt bij MPS en ‘product owner’ voor telersapplicaties bij dezelfde organisatie. In zijn periode bij GREENN organiseerde de nieuwe netwerkcoördinator Hollandse collectieven op sierteeltbeurzen en –evenementen in het buitenland. “Bij Glastuinbouw Nederland verwacht ik al mijn opgedane kennis en ervaring te kunnen inzetten voor het ondersteunen van de ondernemers en teeltbedrijven.”

Jasper van Diemen

Glastuinbouw Nederland - © 2024