Kansen voor glastuinbouwondernemer in biodiversiteit

Hoewel steeds meer glastuinbouwondernemers biologische bestrijders inzetten, is het integreren van biodiversiteit voor sommige ondernemers nog onbekend. Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland en InnoPlant organiseren op 12 februari 2019 een inspirerend symposium over het integreren van biodiversiteit in de glastuinbouw. De vraag die centraal staat tijdens deze middag: kan biodiversiteit in en om de kas een teler een hoger rendement opleveren en resulteren in duurzamere teelt en producten?

Ervaring uit de praktijk en wetenschap
Verschillende ondernemers delen tijdens het symposium ‘Meer rendement door biodiversiteit’ hun kennis en ervaringen rondom het toepassen van biodiversiteit. Ook onderzoekers en specialisten geven hun bevindingen en gaan in op beleidszaken en actualiteiten. Zo vertelt beleidsspecialist Helma Verberkt van Glastuinbouw Nederland over de circulaire kas als ecosysteem en gaat Eveline Stilma dr. in de plantenteelt en eigenaar van InnoPlant in op systeeminnovatie. In het programma is ruimte voor vragen, discussie en een netwerkborrel opgenomen. Nico van Ruiten, voormalig voorzitter Glastuinbouw Nederland, begeleidt het symposium als dagvoorzitter. Bekijk het volledige programma op www.milieufederatie.nl.

Locatie en aanmelden
Het symposium is gratis te bezoeken en vindt plaats in Monster (De Westlandse Druif, vlotlaan 535). Aanmelden voor het symposium kan via website van Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland www.milieufederatie.nl.

Glastuinbouw Nederland - © 2024